Min nyfikenhet och kunskapstörst har alltid varit stor, vilket har resulterat i många års akademiska studier, kurser, utbildningar och olika arbetsplatser.

Jag har levt ett utmanande och innehållsrikt liv både professionellt och privat, och alla dessa erfarenheter är till god hjälp i mitt arbete idag.

Min yrkes- och livserfarenhet är både bred och lång.

Jag har många års erfarenhet som chef- och ledare.

”Jag älskar möten med människor och möten mellan människor
och jag vill bidra till det goda mötet.”

Jag har tidigare varit anställd inom privat sektor, landstinget, försvarsmakten och min senaste anställning var vid Umeå universitet där jag arbetade både som chef, ledare och med systematiskt arbetsmiljöarbete.

Och framförallt arbetade jag med möten, samtal, utveckling i samverkan med studenter, doktorander och personal både lokalt och nationellt.

2014 grundade jag DiLucias Utvecklingsbyrå och 2016 öpnade jag Villa Insikt och Sveriges första Digital Detox Camp.

Mina ledord är…

  • Öka sin medvetenhet om sina tankar, känslor och omvärlden.

  • Vara närvarande här och nu.

  • Göra medvetna val baserade på egna behov

  • Kunna skilja på eget och andras ansvar

  • Stå upp för den jag är i mötet med omvärlden

  • Mod och sårbarhet går hand i hand.

DiLucias utvecklingsbyrå

Ordet Utveckling som är centralt i det jag gör och ordet byrå, inspirerats av boken Damernas Detektivbyrå.

Jag kallar mig för Awareness Agent, för att jag bidrar till ökad medvetenhet hos mina kunder och medvetenhet är första steget till all utveckling. Utan medvetenhet sker ingen utveckling oavsett om det är på individ, grupp eller organisationsnivå.

Den som inte vill utvecklas, kommer att avvecklas.

Vi har alla en insida där det finns sådant som påverkar oss på olika sätt, gamla vanor och mönster och när vi blir medvetna om det vi bär kan vi välja hur det ska få påverka oss. Och med medvetenhet kan vi alltid välja förhållningssätt, även till det vi inte kan påverka.

Medvetenhet ger också en frihet och vi kan välja om och när vi vill göra en förändring.

”Jag brukar säga att jobba som Awareness Agent är lite av ett ”detektivarbete” då  jag tillsammans med mina kunder har ”fokus på insidan” på det som finns, men inte syns” och som påverkar oss på olika sätt.

Mitt bidrag är att hitta medvetenheten och modet så att människor ska leva det liv hen vill leva.

Villa Insikt & Digital Detox

Jag ville fortsätta att utveckla och bredda min verksamhet, och eftersom utmaningar är en av mina drivkrafter köpte jag 2015 ett hus i Innansjön och drog igång Villa Insikt Pensionat &  Kursgård med rum för din inre och yttre resa.

En gammal dröm gick i uppfyllelse, jag har mina rötter och mitt sommarhus i Innansjön, och många gånger när jag passerat huset har vi sneglat på varandra, jag visste att just i det huset fanns potential att utveckla min verksamhet.

Ett hus byggt 1945 som ligger vackert beläget med det skogliga rummet i norr, öppet landskap och sjön i söder och med en tystnad som måste upplevas. Innansjön ligger centralt men ändå avskilt, mellan Umeå och Skellefteå.  Där jag förutom boende och kurser erbjuder Sveriges första Digital Detox Camp.

Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller vill arbeta med mig.